Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, Akıncı’nın, tüm KKTC vatandaşlarının Cumhurbaşkanı olduğunu ve ondan beklentinin Kıbrıs'ta uzun süredir çözülemeyen sorunu çözmek için muhataplarını zorlaması ve tüm halkı kucaklaması olduğunu ifade etti.

Mehmet Özkardaş, “Halkımız Kıbrıs'ta kalıcı ve siyasal eşitlik temelinde federal bir çözüm isterken, içte de  hesap verebilen, şeffaf, katılımcı, adil, yolsuzlukların üstünü örtmek yerine, yolsuzlukların üstüne giden, siyasi kirliliklerin yaşanmayacağı sendikasız kimsenin çalıştırılmayacağı, hukuk sisteminin herkes için adil çalıştığı, rüşvetin, hırsızlığın, adam kayırmasının ve partizanlığın olmadığı, kimsenin ötekileştirilmediği ve toplumun ortak paydalarda kucaklaştığı bir düzen istiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Özkardaş, Akıncı’dan beklentisini de şu şekilde özetledi:
“Akıncı’dan beklentimiz, Kıbrıs'ta uzun süredir çözülemeyen sorunu çözmek için muhataplarını zorlaması ve tüm halkımızı kucaklamasıdır. İçte ise partiler üstü duruşuyla, halkımızın siyasete olan güvensizliğinin yeniden güvene dönüşmesini sağlamak için; partizanlıkları önleyecek, yolsuzlukların üzerine gidilecek, seçim ve Halk oylaması Yasası, Siyası Partiler Yasası , Tek Seçim Bölgesi, Göç Yasa'sının kaldırılması, sendikasız hiç kimsenin çalıştırılmaması, Nerden Buldun Yasası'nın çıkartılması gibi konularda da hükümeti tetikletici rol oynamasıdır. Sn. Akıncı bu vizyona sahiptir ve bu nedenle de halkın desteğini almıştır”

Mehmet Özkardaş, önümüzdeki aylarda yeniden başlayacak kapsamlı çözüm müzakerelerinde Kamu-Sen olarak Akıncı'ya, “iki halkın siyası eşitliğine dayalı, iki bölgeli ve iki kurucu devletten oluşacak, egemenliğini ve eşitliğini de bu iki kurucu devletten alacak Federal Kıbrıs” için tüm desteği vereceklerini belirtti.

Özkardaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“Gün birlik olma ve toparlanma günüdür. Seçim bitti ve seçimde konuşulanlar artık orada kaldı.

Sn.Akıncı'ya oy versin ya da vermesin tüm halkımızın ortak paydalarda Cumhurbaşkanımızın yanında olması gerekir. Kimse öteki değildir. Düne takılıp kalınmamalı ve artık ileriye bakılmalıdır.”