Deniz Abidin

Kamu-Sen Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden İzzet Türkmen, istifaların ardından sendikada tekrar başkan adayı çıkmasının yasal olarak mümkün olmadığını belirtti. Türkmen, Kamu-Sen Başkanlığına  Metin Atan'ın getirilmesinin  yasal olmadığını söyleyerek, Sendikalar Mukayitliğiyle görüşeceklerini kaydetti. En erken zamanda genel kurula gidilmesi gerektiğinin altını çizen Türkmen, sendikalar mükayitliğine bu konuda hatırlatma yapacaklarını dile getirdi.

"Bugüne kadar 300 kişi istifa etti"

Türkmen, ayrıca yönetim kurulu üyeliği istifalarının ardından sendikadan yaklaşık 300 kişinin istifa ettiğini ifade ederek, yıl sonuna kadar bu sayının bini bulacağını tahmin ettiklerini kaydetti. Türkmen, sendikanın toparlanması gerektiğini vurgulayarak, başkasının maşası olarak başkanlık yapmanın doğru birşey olmadığını söyledi.

"Genel Kurula gidilmezse sonun başlangıcı olur"

Türkmen, Kamu-Sen'in mevcut yönetimde kalanların aday olmayacağı bir genel kurula gitmesi gerektiğini belirtti. Türkmen, "Kamu- Sen'de en kısa zamanda bir genel kurula gidilmezse sonun başlangıcı demek olacaktır"diye konuştu.

DEM-YAK skandalı ve ses kayıtları ile çalkalanan Kamu-Sen’de Kamu-Sen Yönetim Kurulu üyesi İzzet Türkmen, Halit Kızılkanat, Mehmet Yakup, Ümral Volkan, Oktan Türe, Levent Menteş Baytaroğlu, Özay Sökücü istifa etmiş, Başkan Mehmet Özkardaş'ın istifasının ardından ise  Kamu-Sen Başkanlığı'na sekreter görevini yürüten Metin Atan getirilmişti