Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Özkardaş, birimde yeterli eleman olmadığı ve soruna çözüm bulunması yönünde hiçbir adım atılmadığı gerekçesiyle 13 Ekim’de başlatılan süresiz grev devam ederken, aynı birimde işçi statüsünde olan iki kişinin, 23 Ekim’den itibaren işlem yapmaya başladıklarını söyledi.

Özkardaş, “İşçi statüsündeki kişilerin bu birimlerde yaptıkları işlemler sonucunda oluşabilecek, kasa açığı, belge kayıp olması, belgelerde silinti ve veya değişiklik gibi olayların olması halinde kim sorumlu olacaktır?” dedi.

Kasa açılması ve para tahsil işlemi yapıldığına dikkat çeken Özkardaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Emekten yana olduğunu söyleyen bir partinin çalışma hayatından sorumlu bir bakanı olarak, grev yapılan bir birime, başka bölümden grev kırıcılığı yapması için de bu sabah bir memur görevlendirilmiştir. Bu ahlak dışı ve emek düşmanlığı olaya sessiz kalmamızı beklemeyin. Çalışanları karşı karşıya getiren bu emek düşmanlığı yerine sorunun çözümü için adım atılması bu kadar zor olmasa gerek. Gelir ve Vergi Dairesi gibi çok önemli bir kurumda bu keyfiliğe göz yumulmaması gerektiğine inanmaktayız ve biz göz yummayacağız.”