İbrahim Diran

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası(Kamu-Sen), sendikanın kuruluşunun 41’inci yıldönümü vesilesiyle "Bir Damla Kan, Bir Hayat" sloganıyla kan bağışı kampanyası başlattı.

Kan ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen kampanya bir hafta sürecek. Kan verme işlemleri Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kan Bankası'nda yer alıyor.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, kan bağışı için gittiği Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kan Bankası'nda yaptığı açıklamada, ülkede kana ihtiyaç duyan insanlar bulunduğunu söyledi. Özkardaş, sağlıklı bireylerin kan verme işlemini sürekli yapmasının kan ihtiyacının karşılanması için önemli olduğunu belirtti.

Özkardaş, kime ne zaman ne olacağının belli olmadığını, dolayısıyla kan verme alışkanlığının öneminin kavranması gerektiğini kaydetti.

1463385342.jpg

VAROĞLU

Thalassaemia Derneği Asbaşkanı Ahmet Varoğlu da, en fazla kan ihtiyacı olanların thalassaemialılar olduğunu söyledi. Varoğlu,  155 thalassaemia hastasının ayda 600 ünite kana ihtiyacı olduğunu,  toplam ihtiyacın ise ayda yaklaşık bin 500 ünite olduğuna dikkat çekti.

Varoğlu, “Çok ciddi bir kan ihtiyacı, çok ciddi bir kan açığı vardır ve giderek artmaktadır” dedi.

Yapılan bilgilendirme çalışmaları sonucunda kan bağışlarının da giderek artığını  ifade eden Varoğlu, sürekli olarak kan bağış kampanyalarıyla ilgili talepler geldiğini ifade etti.

Varoğlu, Sağlık Bakanlığı’ndan, Kan Bankası’ndaki personel eksikliğinin giderilmesi ve kan bağışının daha da yaygınlaştırılması için girişim yapmasını beklediklerini belirtti.

1463385340.jpg