Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) yarın 08.00-15.30, Çarşamba günü de 08.30 -15.30 saatleri arasında Sürüş Ehliyeti Müfettişliği’nde eylem yapacak.

Yazılı bir açıklama yapan KAMU-SEN Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, hükümetin kayıpları giderici adımlar atmaması "Göç Yasası" ve  "Özelleştirme Yasası" konularında muhalefetteki duruşlarının tam tersini yaptıkları gerekçesiyle bir dizi eylem gerçekleştireceklerini kaydetti.

Kamu çalışanları ve emeklilerinin son sekiz yıldır “gerçekleri yansıtmayan” HP dışında maaş artışı almadıklarını, buna karşılık, dövizdeki artış ve zamlar karşısında reel alım gücünün yüzde 60'lara yakın eridiğini savunan Özkardaş, “2011 yılında barem 15'in 12'sindeki bir kamu çalışanı emekliğe ayrıldığında 70 Bin Sterlin ikramiye alırken, bugün aynı kamu görevlisi 49 Bin sterlin ikramiye alacaktır” ifadesini kullandı.

Yılda 500 milyon dolar vergi ve kayıt dışılık için "Vergi ve Stok Affı "  çıkartan hükümetlerin, “sıra emekçiye gelince para yok mazeretinin arkasına sığındığını” savunan Özkardaş, yılsonu gelmesine ve yasal zorunluluk olmasına rağmen Maliye Bakanı’nın halen yetkili sendikaları masaya çağırmadığını kaydetti.

" Göç Yasası" ve " Özelleştirme Yasası" kapsamında istihdam edilenlerle ilgili yapılan yasa önerilerinin Meclis’te beklediğini belirten Özkardaş, süt ve süt ürünlerine okkalı zamlar yapıldı, elektriğin otomatiğe bağlandığını ifade etti.

Özkardaş, “Hükümetin bu duyarsızlığına sessiz kalınması mümkün değildir” dedi.

Tüm sendikalarla birlikte daha etkin eylemler yapılması için işbirliği çabalarını sürdürmeye devam ettiklerini belirten Özkardaş, hükümetin kayıpları giderici adımlar atmaması "Göç Yasası" ve  "Özelleştirme Yasası" konularında muhalefette olduklarındaki duruşlarının tam tersini yaptıkları gerekçesiyle eylemler gerçekleştireceklerini ifade etti.

Özkardaş, örgütlü oldukları tüm iş yerlerinde, birkaç işyerinde birlikte ve/veya ayrı olmak üzere süreli ve/veya süresiz grev de yapabileceklerini kaydetti.