Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, yasa gereği olan 13. maaşların 25 Ocak tarihine kadar ödenmemesi halinde, bu konuda hem hukuki süreç başlatacaklarını ve hem de eylemlere başlayacaklarını bildirdi.

Özkardaş yazılı açıklamasında, hükümeti uyararak, şu görüşlere yer verdi:
" ‘İcraat hükümeti olacağız!’ diye kurulan ve son şans olarak gösterilen CTP-BG/UBP Hükümeti duvara toslamıştır.

Su konusunu eline yüzüne bulaştırmış, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda, Ercan’da ve daha birçok yerde yaşanan yolsuzluk ve şaibelere göz yummuş, vergi kaçakçılığı, kayıt dışılık ve yolsuzluklarla  mücadele etmek bir yana, vergi kaçıranları ödüllendirmiştir.

Yasal hak olan 13. maaşları ise ödemeyerek yasa ihlallerine bir yenisini eklemiştir.

“ALIM GÜCÜ YARI YARIYA ERİMİŞTİR”

Sekiz yıldır artış alamayan emeklilerin ve çalışanların alım güçleri yarı yarıya erimiştir.

Vergi hırsızlarına dokunamayan hükümet, hala dar gelirlilerden ve kamu çalışanlarından fedakarlık istemektedir.

Göç Yasası, Özelleştirme Yasası, Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı yasaları ile zaten çalışanların tüm haklarını ellerinden almadınız mı? Artık alacak ne kaldı ki, bizden fedakarlık istiyorsunuz?

Batık bankaları soyanları görmezden geliyorsunuz, yolsuzluklara ve usulsüzlüklere örtü oluyorsunuz, sonra da dönüp ‘Bütçe imkanları bu kadardır’ diyorsunuz.

Hükümeti uyarıyoruz. Yasa gereği olan 13. maaşlar 25 Ocak tarihine kadar ödenmemesi halinde hem hukuki süreç başlatacağımızı ve hem de eylemlere başvuracağımızın bilinmesini isteriz.”