Duygu Alan

Türkmenköy’de Türkiye’den gelen suyu tutacak deponun şahıs arazisinde bulunması ve arazi sahibinin arazide çalışma yapılmasına müsaade etmemesi nedeni ile yaşanan su krizi,  nihayet çözüme kavuşturuldu.

Arazi sahibinin aldığı ara emri, Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırıldı, depoların bulunduğu kısım yine Bakanlar Kurulu kararınca kamulaştırıldı.

KKTC Su Temin Projesi kapsamında altyapı çalışmalarını yürüten firma, depodan şebekeye bağlantı hattı yapılması için hafta başında çalışmalarını başlatacak.

Beyarmudu Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, Türkiye’den gelen su önümüzdeki hafta itibari ile Türkmenköylülerle buluşacak.

Edip: Çalışma en geç Salı günü başlayacak

Beyarmudu Belediyesi Başkanı İlker Edip, Havadis’e açıklamada bulunarak, köyün ana deposunun bulunduğu arazide, deponun bulunduğu kısmın kamulaştırılması yönünde Bakanlar Kurulu’nun karar aldığını, ilgili yasal süre içerisinde herhangi bir itiraz yapılmadığı için de Bakanlar Kurulu’nun kamulaştırma emri çıkardığını belirtti.

Edip, 21 Ekim 2016 tarihinde de mahkeme tarafından ara emrinin kaldırıldığını açıkladı.

Ara emrinin kaldırılması ile birlikte KKTC Su Temin Projesi kapsamında altyapı çalışmalarını yürüten firma yetkilileri ile görüştüğünü söyleyen Edip, en geç Salı günü gerekli çalışmaların başlatılacağını belirtti.

İlker Edip, “Depoların olduğu yer raiş bedeli üzerinden mal sahibine devlet tarafından ödenecek. İlk kez bu kadar erken bir kamulaştırma oldu. DSİ bile buna şaştı. Çünkü burada halkın yararı söz konusudur ve bu depolar 74 yılı öncesinden beri faal olan depolardır. Belediye olarak bugüne kadar olan süreçte köylü mağdur olmasın diye tankerle su taşıdık, dönüşümlü olarak mevcut suyu dağıttık. Ancak sıkıntılı günlerin bitmesine az kaldı. Önümüzdeki haftadan itibaren Türkmenköy de suya kavuşacak” diye konuştu