Afyonkarahisar'da virajı alamayan un yüklü bir kamyon kontrolden çıkarak bir benzinliğe daldı. Olası bir faciayı akaryakıt dolumu yapılan pompadaki güvenlik bariyerinin önlediği kaza güvenlik kameralarına da an be an yansıdı.

Edinilen bilgilere göre kaza, sabah saatlerinde Afyonkarahisar-İzmir Karayolu Kadaifçioğlu kavşağında meydana geldi. Seddar A. (33) yönetimindeki 27 Z 2349 plakalı un yüklü kamyon, Kadaifçioğlu kavşağına geldiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yolun sağ tarafından bulunan bir benzin istasyonuna daldı. Meydana gelen kazada kamyon uçtuğu yerden sürüklenirken, akaryakıt dolumu yapılan pompanın güvenlik bariyerine çarparak durabildi. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kamyondan sızan akaryakıtı yangın çıkmasına karşı su ile temizledi. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken sürücü Seddar A.'nın uzun süre kazanın şokunu atlatamadığı gözlendi.

ÜZERİNDE 17 TON YÜK BULUNAN KAMYON AŞAĞI DÜŞÜYOR

Öte yandan, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde ise Afyonkarahisar istikametinden gelmekte olan kamyonun bir anda kontrolden çıkarak önce yolun sağ tarafındaki kaldırıma çıkarak yaklaşık 1,5 metre yükseklikten aşağı uçup benzinliğe daldığı gözleniyor. Aşağı düşen ve üzerinde 17 ton yük bulunduğu öğrenilen kamyonun daha sonra düştüğü yerde sürüklenerek pompaya çarptığı gözleniyor. Kaza sonrasında etrafından toza dumana karışması ise dikkatlerden kaçmıyor.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.