Aydın'da domates toplamaya giden işçilerin bindiği kamyonun arka kapağının açılması sonucu meydana gelen kazada iki kişi öldü, biri ağır 4 kişi yaralandı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay Köşk ilçesi Çiftlik köyü ile Merkez Efeler ilçesi Dalama Beldesi yolu Kozalaklı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Köşk Koçak ve Cumaderesi Köyü'nden domates toplamak için Çiftlik Köyü yakınlarındaki domates tarlalarına giden bir grup işçi bahçenin birinde domates toplayıp kamyona yükledikten sonra aynı kamyon ile başka bir tarlaya doğru hareket etti. Seyir halinde olan domates yükjlü kamyonun arka kısmında bulunan işçiler kamyonun arka kapağının zincirinin çıkıp açılması ile sert bir şekilde seyir halindeki kamyonun kasasından asfalt zemine düştüler. Kamyon kasasında domateslerle birlikte taşınan 6 işçi hastaneye kaldırıldı.

Olayda lise öğrencisi 16 yaşındaki Ramazan Baş ile 49 yaşındaki Özer Özdemir ağır yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Yoğun bakımda olan Seval Baş isimli işçinin tedavisin devam ettiği ve hayati tehlikeyi atlattığı öğrenilirken diğer 3 işçinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kamyonun kapağı açıldı: 2 ölü, 4 yaralı