Melin Dobran

Girne’de, Mehmet Güvercin isimli 51 yaşındaki motosiklet sürücüsünün ölümüyle sonuçlanan feci kazada, Pakistan uyruklu Wajid Ali’nin kullandığı kamyonun sağ ve sol sinyal lambalarının yanmadığı bildirildi. Sürücü Wajid Ali dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada, olayla ilgili bilgileri mahkemeye aktaran polis, Karakum bölgesinde önceki gün saat 16.00 sıralarında meydana gelen kazada KF 869 plakalı motosikletle seyreden Mehmet Güvercin’in dikkatsizlik sonucu aynı yöne giden ve şantiyeye dönmeye çalışan TGL 032 plakalı kamyon aracı dolanıp geçmeye çalışırken kamyonun yan tarafında çarpıp kaza yaptığını söyledi. 

Hastaneye giderken hayatını kaybetti

Polis, kaza sonucu ağır yaralanan Güvercin’in Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürülürken yolda yaşamını yitirdiğini ifade etti. Polis, kazadan sonra kamyon araç üzerinde yapılan incelemede sağ ve sol sinyal lambalarının çalışmadığını tespit ettiklerini dile getirdi.

Polis, zanlı hakkında arızalı aksamla araç kullanıp kazaya neden olmak, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek, muayenesiz ve seyrüseferiz araç kullanma suçlarından başlatılan soruşturmada kapsamında ifadeler alacaklarını ve çevre güvenlik kamera görüntülerini inceleyeceklerini açıkladı. 

Aile büyük acı çekiyor…

Polis, ayrıca Güvercin’nin ailesinin yaşanan kazadan dolayı büyük acı çektiğini belirterek, zanlının güvenliği için soruşturma aşamasında 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Aktırılan olguları değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verdi.