Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen kan bağışçıları ödül töreninde,  son 5 yılda thalassaemialılara en çok kan bağışı yapan 26 kişi ve en çok kan bağış kampanyası düzenleyen 23 kuruma teşekkür plaketi verildi.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, 14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla kan bağışını teşvik etmek amacıyla düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı da katıldı.

Meral Akıncı törende yaptığı konuşmada, Thalassaemia Derneği’nin tüm bağışçılara yönelik düzenlediği organizasyona katılmaktan gurur duyduğunu, thalassaemianın ne olduğunu konuşup, nelere ihtiyaç olduğunu hatırlamanın önemli olduğunu ifade etti.

Meral Akıncı, “Doktorlarımız, yurttaşlarımız, aileler, toplum ve devlet, thalassaemiayı bir sorun olarak kabul ettikten sonra işbirliği içinde, dünya koşulları ve mevcut ilerlemeler çerçevesinde bunun üzerine gidilmiş ve devlet tarafından üzerine düşen görevi almış kurumların vasıtasıyla bugün thalassaemianın ortadan kalktığını da görüyorum” dedi.

1466001313.jpg

Kanın, özellikle thalassaemialıların yaşamları için elzem olduğunu, toplumun thalassaemiaya sahip çıktığı gibi kan bağışı konusuna da sahip çıkması gerektiğini belirten Akıncı, “Sosyal medyada, televizyonlarda, radyolarda ve iletişim kanallarında baktığımız zaman devamlı olarak bu ülkede kan ihtiyacı olduğunu işitiyoruz ve görüyoruz.  Bu konuda gerekli ihtiyacın karşılanması, sürekliliği ve sürdürülebilirliği için de strateji belirlenmesi gerekmektedir” dedi. 

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da törende yaptığı konuşmada, daha fazla kan bağışı için yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

GÜVEN

Dernek Başkanı Derya Güven de, kan bankasına verilen kanın thalassaemialılar açısından yetersiz ve düzensiz olduğunu vurguladı.