Sonuç Cevizci

İskele ve Gazimağusa bölgesinde dün öğleden sonra yaklaşık bir saat etkili olan sağanak yağmur hem sevindirdi hem üzdü.

Çiftçiler, ekim yapmak için dört gözle bekledikleri yağmurla birlikte büyük sevinç yaşarken, belediyelerin gerekli hazırlığı yapmamasından dolayı yağmur nedeniyle tıkanan rögarların taşması sonucu göle dönen caddelerde mahsur kalan vatandaşlar, “Bu kader değişmez her yıl ilk yağmurda bunu yaşıyoruz” dedi.

Diyalog Meteoroloji Editörü Fehmi Oktay, “ Yer yer hafif bazı bölgelerde etkili sağanak yağmurlar oldu. Orta Mesarya’ya ise hiç yağış düşmedi. En fazla yağış 12 kg civarında Esentepe’ye düştü. Geçitkale bölgesine 47-48 kg Gazimağusa, İskele bölgesinde 25kg yağış düştü. Karpaz bölgesi de yağmurlardan etkilendi. Mehmetçik bölgesine 42-43 kg yağış düştü” dedi. 

Şiddetli yağış beklenmiyor

Fehmi Oktay, havanın bugün önce açık az bulutlu öğle saatlerinde ise parçalı bulutlu geçeceğini söyledi. Oktay, nispeten serin ve nemli havanın etkisi altında kalan bölgemizde diğer günlerde ise açık, az bulutlu hava etkili olacağını, Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 29 santigrat derece dolaylarında seyredeceğini ve önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının tedricen düşeceğini belirtti.

Oktay, yağışların mevsim normallerine göre beklenen seviyede olmadığını da belirterek, su taşkınlarına neden olacak şiddetli yağışların beklenmediğini söyledi.