Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun’u ziyaret ederek, bakanlık görevinde başarı diledi.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kanbay, ziyarette, hükümet programını inceleme fırsatı bulduğunu belirterek, programda  ekonomi ve sanayi alanında güzel konular olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Kanbay,  ekonomi  ve sosyal yapının kalkınmasına hizmet edecek, ayrıca yeniden yapılanmayı sağlayacak konular bulunduğunu belirterek, “Bu güzel ülkede  yapacağınız güzel işler için  her zaman yanınızdayız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun da, Büyükelçi Kanbay’a görevinde başarılar diledi.

Bakan Atun,  Bakanlığının kendi alanına odaklanabilecek  yeni bir bakanlık olduğunu vurgulayarak, Bakanlığın iş programını hazırladıklarını söyledi.

Türkiye’nin KKTC için önemine vurgu yapan Bakan Atun, KKTC ile Türkiye arasında  yapılan anlaşmaların tam iki eşit muadil devlet  ciddiyetini ortaya koyduğunu, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında ise ayrıcalık taşıdığını belirtti.

Atun, KKTC ile Türkiye’nin birlikte yürüdüğünü, bugüne kadar bütün adımların birlikte atıldığını, bundan sonra da böyle olacağını vurguladı.