Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği, PDY/FETÖ’ye karşı yürütülmekte olan çalışmalar ile ilgili olarak Büyükelçi Derya Kanbay tarafından yapılan açıklamada ifade edilen “görevden almalar” sözünün, tamamen Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlı birimlerde çalışanlar bağlamında söylendiği belirtildi.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili olarak şöyle denildi:

“Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde menfur bir darbe girişiminde bulunan ve Türk milletinin kahraman direnişi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, güvenlik güçlerinin bilinçli mücadelesi sayesinde başarısız kılınan PDY/FETÖ’ye karşı yürütülmekte olan çalışmalar ile ilgili olarak Büyükelçi Derya Kanbay tarafından AA’ya yapılan açıklamada ifade edilen “görevden almalar” sözü, tamamen Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlı birimlerde çalışanlar bağlamında söylenmiştir.

KKTC Devleti nezdinde olan PDY/FETÖ  bağlantılı çalışanların bulunup, etkisiz hale getirilmeleri tabiatıyla KKTC Hükümetinin görev ve yetkisindedir. KKTC Hükümetinin PDY/FETÖ adlı hain zümreyi terör örgütleri listesine dahil ederek yasaklamış olması doğrultusunda, anılan terör örgütünün tamamen etkisiz hale getirilmesi ve ortadan kaldırılması için işbirliğimiz devam edecektir.”