Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Karadeniz Kültür Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek Genel Merkezi’nde Genel Başkan Baki Aygün ve dernek yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Derya Kanbay, derneği çalışmalarından dolayı tebrik ederek, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün, dernek hakkında Kanbay'a bilgi vererek, derneğin 10 bini aşkın üyesiyle kültürel etkinlikler yaptıklarını, Karadeniz kültürünü KKTC'de tanıttıklarını, aynı şekilde Türkiye’de de KKTC'yi tanıttıklarını vurguladı.

Büyükelçi Derya Kanbay da, ziyaret amacının dernek üyeleri ile tanışmak, sohbet etmek, ofis dışına çıkmak ve çevreyi tanımak olduğunu belirterek, Derneği ve çalışmalarını yakından izlediğini, derneğin güzel faaliyetler yaptığını kaydetti.

Derneğin kültürünü KKTC'de, KKTC'yi de Türkiye'de tanıtığını ifade ederek tebrik eden Kanbay, bu tip güzel çalışmalara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

KKTC'de Türkiye’ye yönelik algılamaların eksik veya hatalı olabileceğini, Türkiye’de de "Kıbrıs" dendiği zaman yanlış, eksik ve hatalı algılamalar olabileceğine işaret eden Kanbay, bunları düzeltmek, doğru bilgileri, zenginlikleri paylaşmak, karşılıklı konuşmak, iletişim kurmak ve elbirliği güçbirliği oluşturmak gerektiğini söyledi.

Kanbay, derneğin çalışmalara destek belirtti, her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bir dönem Trabzon Spor taraftarı olduğunu da söyleyen Kanbay, dernek üyeleriyle spor üzerine de sohbet etti.

1455803108.jpg

1455803093.jpg