Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KKTC’de gazeteciliğin gurur duyulması gereken düzeyde olduğunu belirterek, her görüşe yer veren hür bir basın bulunduğunu söyledi.

Kanbay, bugün öğleden sonra Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nu kabul etti.

AKAR

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, Kanbay’ı yeni görevinde başarılar dilemek için ziyaret ettiklerini belirterek, Gazeteciler Cemiyeti’nin ülkedeki en köklü basın örgütü olduğunu söyledi.

Geçmiş büyükelçilerle her zaman sıcak ve yakın ilişkiler içerisinde olduklarını anımsatan Akar, bundan sonra da işbirliği içerisinde çalışmalar yapmayı temenni etti.

Kıbrıs konusunda yaşanan kritik süreçte görevlerinin bilincinde olduklarını vurgulayan Akar, TC’nin garantisi ve sağladığı güvenliği tehlikeye atmayacak bir anlaşma için çalıştıklarını belirtti.

Akar, TC medyasıyla KKTC medyasının bağlarını güçlendirmek için girişimde bulunduklarını ve TC Gazeteciler Federasyonu’nun toplantısını KKTC’de yapmayı planladıklarını ve bu çerçevede ayrıca bir de “basının dünü bugünü” konulu panel düzenleyeceklerini söyledi.

KANBAY: “KKTC’DEKİ GAZETECİLİK GURUR DUYULMASI EREKEN DÜZEYDE”

TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ise, gazetecilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, KKTC’deki gazeteciliğin gurur duyulması gereken düzeyde olduğunu söyledi.

Kanbay, KKTC’de birçok ülkede zor bulunan hür bir basın olduğunu ve her görüşe yer verildiğini ifade ederek, “Toplumun haber alma hakkını sonuna kadar kullanabilmesi bir zenginliktir. Bu, her modern toplumun sahip olması gereken bir meziyettir” diye konuştu.