Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’yı ziyaret etti.

Kanbay, LTB’nin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olduğunu ve güzel işler yapıldığını gözlemlediğini belirterek, her zaman yapılacak işler olduğunu ve el ve gönül birliğiyle insanlara huzurlu ve mutlu bir yaşam sağlamak için elbirliğiyle çalışacaklarını söyledi.

Harmancı’ya zorlu görevinde başarılar dileyen Kanbay, “Tüm işleri size bırakmamaya çalışıyoruz gelen isteklere de katkı yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Kanbay, bundan sonra da belediyelerle sık sık görüşerek ortak projelerde yer alacaklarını belirtti.

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise, TC Büyükelçileriyle her zaman sıkı diyaloglarla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, Kanbay’la da saygı ve sevgi çerçevesinde en üst düzeyde diyalog halinde olacaklarını söyledi.

TC Yardım Heyeti’nin her zaman desteğini aldıklarını belirten Harmancı, proje ürettikleri sürece karşılığını bulmaktan mutlu olduklarını kaydetti.

Harmancı, önümüzdeki dönemde Türkiye’den gelecek suyla ilgili de Belediyeler Birliği olarak projeler ürettiklerini ve bu projeleri sağlıklı aktarmak için ilgililerle yakın temasta olacaklarını belirtti.

Harmancı, özellikle Kıbrıs sorununda görüşme sürecinin hızlanmasıyla dünyanın bölünmüş tek başkenti olan Lefkoşa’nın da karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm çerçevesinde bir barış şehri olmasını arzuladıklarını vurguladı.