Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, yürütmekte olduğu zorlu müzakere sürecinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya başarılar dileyerek, “İnşallah güzel bir sonuca ulaşılacak” dedi ve bu konuda Türkiye’nin tüm desteğinin Akıncı’nın yanında olduğunu belirtti.

Ziyarette konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, görevine başlarken kendisine güven mektubunu sunan Kanbay’a bir ziyaret borcu olduğunu belirtti ve ziyaretin bugüne nasip olduğunu ifade etti.

Yarın da Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ziyaretleri olacağını dile getiren Akıncı, daha önce de Meclis ve hükümete ziyaretlerde bulunduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, hedefinin ülkedeki tüm kurum ve kuruluşlara vakit buldukça ziyaretler yapmak ve görüş alış verişinde bulunmak olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti ile yakın ilişkileri olduğunu ve Büyükelçi Kanbay ile sık sık bir araya gelebildiklerini kaydeden Akıncı, ancak görüşmelerinin genellikle Cumhurbaşkanlığında olduğunu kaydetti.

Akıncı, bir arada olacakları dönem içerisinde iyi ve uyum içerisinde bir diyalogları olacağından emin olduğunu da söyledi.

Akıncı, “Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden kendileridir, biz de ülkemizde Cumhurbaşkanlığı görevine halkımızca laik görülmüş bir makamın sahibi olarak bu diyalogumuz en verimli şekilde devam edecek. Bu ziyaretimiz bir nezaket ziyareti çerçevesinde yapılıyor ama elbette ki görüş alış verişinde bulunacağımız konular da kuşkusuz olacaktır” diye konuştu.

KANBAY

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya  Kanbay da,  “Lefkoşa’daki Büyükelçi evini şereflendirdiniz, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi ve Akıncı’yla bir arada olmanın kendisi için  her zaman bir gurur ve mutluluk vesilesi olduğunu ifade etti.

Kanbay, yürütmekte olduğu zorlu müzakere sürecinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya başarılar dileyerek, “İnşallah güzel bir sonuca ulaşılacak” dedi ve bu konuda Türkiye’nin tüm desteğinin Akıncı’nın yanında olduğunu belirtti.