Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kanber, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajda, tüm olumsuzluklara rağmen yeni yılda yeni bir başlangıç yapmanın elimizde olduğunu, bu nedenle mücadele ve umudu yitirmeden dayanışma ve sevginin egemen olacağı bir yıl diledi.

KTEZO Başkanı Kanber, ülkede yaşanan sorunlar, yıllar içinde geçilen aşamalar ve bugünkü duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu mesajında, “planlamanın, öngörünün reddedilerek, fırsatçılığın baş tacı edilerek, göz yumularak, gelinen noktanın yıkımdan başka bir şey yaratmadığı” görüşünü kaydetti.

Fırsatçı ve günü birlik politikalar sürerken, meslekten, zanaattan, üreterek var olmaktan kopulduğunu iddia eden Kanber, toplumu var eden bütün değerlerin dışarıya ihale edildiğini, yapılması gereken işleri yapması için de iş gücü teminine gidildiğini, dolayısıyla kendi işini yapmayan bir toplumun yaratıldığını savundu.

Kanber, toplumsal sorunları üretim, emek – beceri üzerinden çözmek, devletin sosyal özelliklerini yeniden tanımlamak tarihsel görevi ile karşı karşıya bulunulduğunu belirterek, aksi taktirde bu ülkenin kaosu, parçalanmayı, bireyciliği büyütmeye devam edeceğini iddia etti.