Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kanber, vakıf mal varlıklarının restorasyon ihalelerinin Türkiye’de yapılmasına karşı verilen mücadelenin, konunun başbakan tarafından yeniden ele alınmasını sağladığını ancak gelinen noktanın sorunları çözmediğini söyledi.

Kanber, “Bugünden itibaren yapılması gereken işimizi, mesleğimizi, becerimizi ortaya koyabilecek, işsizliği giderecek, ekonomideki adaleti sağlayacak hamleleri gecikmeden atabilmektir. Her zaman vurguladığımız gibi toplumun üretici gücünü geliştirmeyi hedeflemeyen politikalar, bugüne kadar olduğu gibi yıkımı artırmak dışında bir işe yaramaz” dedi.

Mahmut Kanber, konuyla ilgili açıklamasında, Vakıf mal varlıklarının restorasyonunun toplumdaki üretici güçleri dışlayarak, hiçe sayarak bir protokolle dışarıya ihale edilmiş olmasının kabul edilir olmadığını yineledi.

Kanber, “Geldiğimiz nokta elbette ki ne genel olarak ülkedeki sorunların, ne de özelde inşaat sektöründeki sorunların çözümü için yeterli bir hamle değildir. Söz konusu olan toplumdaki hassasiyetlerin fark edilmiş olması, dikkate alınmasıdır” dedi.

Mahmut Kanber, şöyle devam etti:

“Kurallarını ortaya koyarak, ürettiğimizi, üretebildiğimizi tüketmek, mesleğimizi, işimizi yapmak, hizmetleri yürütmek, mevcut çürümüş yapımızı kırmanın, içene düşürüldüğümüz kaostan çıkmanın, yeniden yapılanmanın, yönetmenin - yönetebilmenin yegane yoludur. Hükümeti bu noktalarda adım atmaya, irade ortaya koymaya davet ediyoruz. Hükümetin mevcut haliyle devam eden politikalarının,  değiştirmeye yetmeyeceğini, iyiye götüremeyeceğini bir kez daha vurgulama gereği duyuyoruz. Odamız yaptıklarıyla,  üslendiği sorumluluklarla mücadelesini toplumsal temelde yükseltmeye devam edecektir. Bugüne kadar yaptıklarımızdan aldığımız güçle bu ülkeyi yeniden kazanabileceğimizden hiçbir kuşkumuz yoktur.