Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kanber, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Mete Tümerkan’ı eleştirdi.

Kanber yaptığı açıklamada, BRTK’nın kurumsallaşmasının, demokratikleşmesinin ve toplumun sesi olmasının önemini vurguladı.
 
Kanber, özetle şunları ifade etti:

“BRTK Genel Müdürü Mete Tümerkan ile ilgili basına düşen iddia ve ithamlar alıp başını giderken, diğer taraftan da peş peşe sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretler dikkat çekiyor. Gazeteciler Birliği’nin haberlerini sansürlemekle basına haber oldu, ardından BRTK Yönetim Kurulu’nda ‘darbe’ girişimleri yaparak görevden almalar dikkat çekti. En yeni haber ise yılların tecrübeli programcılarını görevden almak oldu. Başından itibaren bütçe sıkıntıları içinde kıvranan bir kurum olduğu halde, bolca dışarıdan hizmet alımlarıyla bütçe yükünün artırıldığı ise herkesçe biliniyor… Dışarıya verilmek istenen ‘demokratik’ imajın tersine, içerde keyfi uygulamalar, ‘ben yaptım olur’ mantığı alıp başını gitti. Huzursuzluk büyüdükçe büyüyor. Yapılanma sorunları, katılım, özerklik, kurumsallaşma, çok seslilikle ilgili açılımlar gibi temel sorunlar tartışılacağı yerde darbe girişimleri, yönetim zafiyetleri, sansür, program iptalleri tüm sorunların önüne geçmiş durumda.”