Girne Belediyesi’nin düzenlediği 5. Girne Kültür Sanat Günleri devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yaz boyunca sürecek kültür sanat günleri kapsamında, TC Devlet Tiyatroları Sivas Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Kanlı Düğün” adlı oyun dün akşam Girne Amfiyatro’da tiyatro severlerle buluştu.

Müzikal tadında sahnelenen, Sibel Erdenk’in kareografisini ve danslarını yaptığı oyun izleyicilerden tam not aldı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, oyunun ardından sanatçılara buket takdim ederek teşekkür etti. Güngördü, oyunu keyifle izlediklerini söyledi.

Ünlü İspanyol şair ve oyun yazarı Federico Gercia Lorca'nın kaleme aldığı, Turan Oflazoğlu'nun çevirdiği ve Barış Erdenk'in yönettiği oyunda, Fulya Ülvan, Burcu Ongun Altay, Filiz Demiralp, Filiz Uysal, Ozan Kalkan, Ömer Eryiğit ve Mehmet Demiralp rol aldı.

Dekor tasarımını Seyhan Kırca'nın, giysi tasarımını Funda Karasaç'ın ve ışık tasarımını Zeynel Işık'ın üstlendiği oyunda, kocası ve oğlunu kan davası sonucu kaybeden bir annenin diğer oğlunu evlendirme süreci anlatıldı.

Kadınları, erkekleri, yazgıyı, bıçakları, aşkı ve dört duvar arasında sıkışan insanları anlatan oyunda, ailenin kan davalılarının bir oğluyla kısa süre nişanlı kalan gelinin, düğün sırasında eski nişanlısına kaçması ele alındı.

1436958699.jpg

1436958711.jpg

1436958682.jpg