Raziye Kocaismail başkanlığında gönüllü olarak çalışan dernek temsilcilerden oluşan heyet makamında ziyaret ettikleri Belediye Başkanı İsmail Arter’e lale çiçeği ve ipek kozasından yapılmış lale motifli dernek arması takdim etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, kanser hastalığının artmasından dolayı üzüntü duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayarak, bu durumun kendisini düşündürdüğünü, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin herşeyi devletten beklemeden çalıştıkları için kutsal bir görev yaptığını ve takdire şayan olduğunu söyledi. Herkesin elinden geleni yapması gerektiğini, maddi sıkıntıların aşılması ve rahat faaliyet yapması için belediyenin her anlamda katkıya hazır olduğunu, kanser hastalığının artmasından dolayı rahatsız olduğunu belirtti.

Sağlıksız gıdalar, ülke şartları ve kansere neden olabilecek her şeyin bilimsel anlamda araştırılması gerektiğini, hastalık ortaya çıktıktan sonra maddi destek verilmesinin gerekli olduğunu ancak hastalık olmadan yapılması gerekenlerin olduğunu söyledi. Belediye olarak dernekle kansere karşı savaş vermeye hazır olduklarını kaydeden Arter, ayrıca eğitimin önemli olduğunu, geç kalınmış teşhis tedaviden dolayı kanserin tehlike yaratabildiğini söyledi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail de, bölge temsilcilerinin neredeyse kanser hastaları yararına haraç toplar gibi çalıştığını, yerel yönetimlerin desteğini de istediklerini, daha aktif ve yakın işbirliği talep ederek, bazı belediyelerde çalışanların maaşlarından kesinti yaptığını, hiçbir zorunluluk olmadığını ancak sürekli etkilik yaparak katkı sağlamanın yetmediğini söyledi.

Kocaismail, Türkiye’de yapıldığı gibi kanserin devlet politikası olması gerektiğini yıllardır dernek olarak meclisten talep ettiklerini,  bu yapılmadığı sürece ne istatistikî ne de başka çalışmanın yapılabileceğini, bunun geniş katılımlı bir şekilde talep edilmesi gerektiğini ve kanserin üzerine gidecek bir oluşuma ihtiyaç olduğunu söyledi.  Nüfusun belirlenip hangi alanda hangi kanser vakalarının olduğunun tek bir bilgi havuzunda istatistikî verilerin olması gerektiğini ancak olmadığını, ülkedeki tek temel onkolog olan Mine Çağlar ile ülkeyi gezerek eğitimler verdiklerini söyledi.

Raziye Kocaismail, hastalara verdikleri 6 ana hizmet hizmeti sürdürmek için destek beklediklerini söyleyerek Belediye Başkanı İsmail Arter’e ve ekibine görevinde başarılar diledi.