Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD) tarafından organize edilen  “Kanser Konusunda Toplumu Bilinçlendirme ve Farkındalık Eğitim Projesi” kapsamında, Tuzla bölgesinde erişkinlere yönelik “Kanserde Erken Tanının Önemi” konulu bilinçlendirme ve farkındalık seminer programı gerçekleştirildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre farkındalık seminerinde; meme ve rahim ağzı, akciğer, bağırsak, rahim, cilt, mide, yumurtalık, mesane ve tiroit, prostat, testis kanserleri konularında bilgiler aktarıldı.

Seminerde, kanser hastalığında erken tanının önemi vurgulanarak, kanser türlerinde hangi tür şikayetlere dikkat edilmesi gerektiği, bilimin en son önerileriyle erken tanınabilir kanser türlerinde hangi erken tanı yöntemlerinin uygulanması gerekliliği ve korunmak için dikkat edilmesi gerekenler konularında bilgiler verildi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Bilimsel Danışma ve Eğitim Çalışmaları Birimi olarak Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar tarafından gerçekleştirilen farkındalık programlarında, bilgi ve tecrübelerinin detayları kişilere multivizyon eşliğinde görsel sunum olarak aktarıldı ve bilinçlendirici broşürlerle yazılı bilgiler de sunuldu.

Etkinlikte, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Tuzla Bölge Sorumlusu Meliha Önder de birer konuşma yaptı.

1480331150.jpg

1480331148.jpg