Milli Eğitim Bakanlığı ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği İşbirliğiyle Organize Edilen,  “Kanser Konusunda Toplumu Bilinçlendirme ve Eğitim Projesi” Çalışmaları Kapsamında İlkokullarda ve Köy Kadın Kurslarında Sürekli Eğitim,  Bilinçlendirme ve Farkındalık Seminer Programları” devam ediyor.

İlköğretim Dairesi Müdürlüğü ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği işbirliği ile tüm ilkokul 4. ve 5. Sınıf öğrencilerine yönelik “Kanser Hastalığının Nedenleri ve Hastalıktan Korunma Konusunda Farkındalık” seminer çalışmalar çerçevesinde Perşembe günü Haspolat İlkokulu’nda etkinlik düzenlendi.

Bu kapsamda ilkokul öğrencilerine, görsel sunumlar eşliğinde kanser hastalığı anlatılarak, hastalığın ne olduğu, nasıl meydana geldiği, ne tür risk faktörlerinin hastalığı oluşturduğu, belirtileri ve hastalıktan nasıl korunabilecekleri konuları öğrencilere anlatıldı.

Farkındalık programları çerçevesinde bu yıl “Haspolat İlkokulu, Görneç-Şht. Salih Terzi İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Paşaköy İlkokulu, Hamitköy İlkokulu, YDÜ İlkokulu, Necati Taşkın İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Levent Koleji İlkokulu, Karşıyaka İlkokulu, TED Koleji İlkokulu, Şht. Yalçın İlkokulu, Bostancı İlkokulu, İnönü İlkokulu, Şht. Ahmet Doğan İlkokulu, M.Boransel İlkokulu, Gelibolu İlkokulu, Tepebaşı İlkokulu, Lefke İstiklal İlkokulu, Vadili İlkokulu, Yedikonuk ve Büyükkonuk İlkokulları, Türkmenköy İlkokulu, Doğa Koleji İlkokulu, Çağlayan İlkokulu, Serdarlı İlkokulu, Esentepe İlkokulu, Arabahmet İlkokulu ve Ziyamet İlkokulu’nda” etkinlik düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği ortak organizasyonu ile Köy Kadın Kurslarına katılan bayanlara “Akciğer Kanser, Bağırsak Kanseri, Rahim Kanseri, Cilt Kanseri, Mide Kanseri, Yumurtalık Kanseri, Mesane Knaseri ve Tiroid Kanseri” konularındaki bilinçlendirme çalışması ise dün Görneç’teki Köy Kadın Kursuna katılan bayanlarla başladı.

Kanser farkındalık programları kapsamında bu yıl ayrıca “Atatürk Meslek Lisesi Köy Kadın Kursu, Lefke Köy Kadın Kursu, Cihangir Köy Kadın Kursu, İskele Köy Kadın Kursu, Dikmen Köy Kadın Kursu, Necati Taşkın İlkokulu Köy Kadın Kursu, Girne Pratik Sanat Okulu Köy Kadın Kursu, Yiğitler Köy Kadın Kursu, Büyükkonuk Köy Kadın Kursu, Haspolat Köy Kadın Kursu, Geçitkale Köy Kadın Kursu, Yılmazköy Köy Kadın Kursu, Taşkent Köy Kadın Kursu, Alaniçi Köy Kadın Kursu, Meriç Köy Kadın Kursu, Nergisli Köy Kadın Kursu, Değirmenlik Köy Kadın Kursu, Doğancı Köy Kadın Kursu, Alsancak Köy Kadın Kursu, Boğaztepe Köy Kadın Kursu, Alayköy Köy Kadın Kursu, Kumyalı Köy Kadın Kursu, Gaziköy Köy Kadın Kursu, Hisarköy Köy Kadın Kursu ve Gazimağusa Meslek Lisesi Köy Kadın Kursu’nda” etkinlik düzenlenecek.