Manisa'da yaşayan 45 yaşındaki Mehtap Kayın, 2 yıl önce yakalandığı meme kanseri karşısında yılmadı. Fotoğraf çekme tutkusuyla motive olan Kayın, zorlu tedavi süreciyle hastalığı geride bıraktı. Şimdi kendini çocuklara adayan Kayın, elinden düşürmediği makinesiyle çektiği fotoğraflardan oluşan lösemili minikler ile odun kömürü (torak) işçisi çocuklar için iki ayrı sergi açacak.

Ev hanımı olan bir çocuk annesi Mehtap Kayın, iki yıl önce meme kanserine yakalandı. Fotoğraf tutkusuyla yaşamdan kopmayan, en zorlu süreçlerde makinesini elinden düşürmeyen Mehtap Kayın, meme kanserine kafa tuttu. Ameliyat olan, kemoterapi ve radyoterapi tedavisi gören Kayın, hastalığı yendi.

ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARI BAĞIŞLADI

Zorlu süreci başarıyla atlatan Kayın, ardından aşık olduğu fotoğrafçılığa arkadaşlarıyla devam etti. Bu dönemde kanser hastalığının insanlarda bıraktığı etkiyi yakından yaşayan Kayın, lösemi hastaları için kurulan kan ordusunun da neferi oldu. İzmir'de kurulan kan ordusu için çalışmalara başlayan Kayın, derneğe destek olmak için çektiği fotoğrafları sergi için bağışladı.

Ardından Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Bursa gibi birçok kente giden Kayın, özellikle kaybolan mesleklerin fotoğraflarını çekip hikayeleştirdi. İzmir'de tanıştığı torak işçisi çocukların yaşamını da fotoğrafladı. İkinci bir sergi için torakçı çocukların yaşamını konu alan ikinci bir sergi açacak. Sergideki fotoğraflar, torakçı çocuklara destek olmak için satışa sunulacak.

"DOKTORUM FOTOĞRAF MAKİNEMİ ELİME ALMAMAMI SÖYLEDİ AMA..."

Yaşadığı o günlerden bahseden Kayın, "Kemoterapi gördükten sonra fotoğraf makinemi elime alıp fotoğraf çekmeye gidiyordum. Ayağa kalkacak halim yoktu ama bana en iyi gelen şey buydu. Zor bir süreç geçirdim. Saçlarım döküldü, kanser lenflere sıçrama yapmıştı. Bu yüzden sağ elimde sorun yaşıyordum. Fotoğraf iyi geldi bana. Kemoterapi ciddi anlamda zor bir süreç. Kendinize gelemediğiniz zamanlar oluyor. Ama ilk gözümü açtığımda da aklıma ilk gelen fotoğraf oluyordu. Doktorum fotoğraf makinemi elime almamamı söyledi ancak ben o makineyi elime almazsam iyileşemezdim" dedi.