Kanser nedenleri ve koruma yöntemleri, kanserde erken tanı, kanser tanı ve tedavisinde yeniliklerin anlatılacağı etkinlik, 7 Şubat Cumartesi günü Girne Grand Pasha Otel’de 10.30-17.00 saatleri arasında yer alacak.

Kuzey Kıbrıs Türk-İngiliz Derneği Başkanı Işık Muhtaroğlu, Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ve Memorial Antalya Hastanesi Direktörü Dr. Sevim Şuekinci ve diğer yetkililerden oluşan heyet Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel’i ziyaret ederek, etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

MUHTAROĞLU

Kuzey Kıbrıs Türk İngiliz Derneği Başkanı Işık Muhtaroğlu, derneklerinin 28 yıl önce yıl önce kurulduğuna dikkat çekerek, derneklerinin Kıbrıs’ta İngiliz, İngilizce konuşan yabancıları ve Kıbrıslı Türkleri kucakladığını söyledi.

Denekleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Muhtaroğlu, Antalya'daki kemoterapi merkezini ziyaret ettiklerini ve çok etkilendiklerini belirtti.

Muhtaroğlu, Memorial Kanser Okulu ile yapılan işbirliği çalışmasına da değinerek, etkinliğin faydalı olmasını temenni etti.

ÖZDOĞAN

Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan da, yaptıkları çalışmalara değinerek, kanser konusunda Kıbrıs’ta uzun bir süredir kaygı ve korku olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk İngiliz Derneği ile karşılaştıktan sonra neler yapılabileceğinin konuşulduğunu ifade eden Özdoğan, kanser gibi toplumu derinden etkileyen konularda sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmanın önemine değindi.

Antalya’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Özdoğan, toplumun verilenleri aldığını söyledi.

Kıbrıs’ta çıkan projeye sevindiklerini ifade eden Özdoğan, projeyle Kıbrıs’ta da neler yapılabileceğini, nelerin değiştirilebileceğini görmek istediklerini kaydetti.

ÜSTEL

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel de, heyeti KKTC’de görmek ve mecliste ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk İngiliz Derneği’nin önemli bir konuya parmak bastığını ifade eden Üstel, ülkede hastalıklar konusunda kalp rahatsızlıklarının birinci, kanserin ise ikinci sırayı aldığını söyledi.

Kanser konusunda değerli hocaların KKTC’de halkı bilgilendirmesinin, aydınlatmasının onur olduğunu vurgulayan Üstel, yapılacak çalışmanın faydalı olmasını temenni etti.