Suna ERDEN 

Çağın vebası haline gelen kanser hastalığı genç yaşlı çocuk demeden herkesi pençesine alıyor. KKTC’de 5 bini aşan kayıtlı kanser hastası olduğu ifade edilirken, bu sayının gün geçtikçe arttığı belirtiliyor. 

Hastalıkla mücadelede uzun süren bir tedavi süreci söz konusu olurken, hastalığa yakalananların imdadına koşan Kanser Hastalarına Yardım Derneği gönüllülerle ve bağışlarla ayakta duruyor. Dernek bünyesinde birçok sosyal sorumluluk çalışmaları yürütülürken Sarı Laleler Atölyesi de önemli bir misyon üstleniyor. Burada bağışlar için yapılan koza işleri ise gönüllü çalışan kanser hastaları tarafından yapılıyor. 

Star Kıbrıs’a konuşan Sarı Laleler Atölyesi çalışanları kanser hastası Sonay Alibaba,Ümran Tüysüz ve atölye sorumlusu Nazife Sezgin atölyede bağışlar için koza işi ürünler ürettiklerini belirtti. 

Kanser hastası olan Sonay Alibaba, kanserle mücadelede yanında olan derneğe katkı koymak için gönüllü çalıştığını söylerken, Ümran Tüysüz ise hem diğer hastalara yardım ettiğini, hem derneğe katkı koyduğunu hem de çalışmanın iyi geldiğini ifade ederek derdini unuttuğunu ifade etti. 

NAZİFE SEZGİN, “HERKES BİRBİRİNE DESTEK OLMALI” 

“Sarı Laleler Atölyesi 4 yıl önce kuruldu. Bu atölyede koza işinden plaketler, laleler, bardakaltları, tepsi altlıkları yapıyoruz. Bağış olarak veriyoruz. Atölyede para karşılığı değil gönüllü çalışanlar bulunuyor. Kanser hastaları da atölyede görev alıyor. Hem derneğin hem de atölyenin kapısı tüm gönüllülere açıktır. Şunu bilsinler ki kanser hastalığı grip gibi yayılıyor. Bu nedenle herkesin birbirine destek olması gerekiyor.” 

SONAY ALİBABA: “DERNEKTEN ÇOK YARDIM GÖRDÜM” 

“Kanser hastası olduğumu öğrenince çok korkmuştum. Daha sonra gücümü toplayıp tedaviye başladım. Bu zorlu süreçte Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin büyük yardımlarını gördüm. Tedavinin ardından toparlanınca dernekte çalışmaya başladım. Gönüllü olarak başladığım dernek bünyesinde 4 yıl önce açılan bu atölyede görev yapıyorum. Derneğe ve hastalara katkı sağlaması için koza işleri yapıyorum. Gücüm yettiğince dernek için çalışmaya devam edeceğim. Öte yandan kanser gün geçtikçe artan bir hastalık haline geldi. Herkesin birbirine yardım etmesi gerekiyor. Önceleri ben de çok korkmuştum ancak asıl korkulacak olan şeyin geç tanı olduğunu öğrendim. Herkes ama özellikle kadınlara sesleniyorum. Kontrollerini yaptırmayı ihmal etmesinler. Erken tanı hayat kurtarır.”

ÜMRAN TÜYSÜZ, “DERDİMİ UNUTUYORUM” 

“2002 yılından 2004 yılına kadar kanser tedavisi gördüm. Bu süreçte Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nden büyük ilgi gördüm. İlgi ve alakalarından dolayı ben de bir şeyler katmak için gönüllü olarak çalışıyorum. Elimden ne gelirse katkı koymaya çalışıyorum. Öte yandan bu atölye dertlerimizi unutmak için çok güzel bir yer. Burada bir şeyler üretmek bana terapi gibi geliyor. Hem daha iyi hissediyorum hem de diğer hastalara yardımcı oluyorum. Gönüllü olarak çalışmak isteyen herkese kapımız açıktır.”