Kanser ile mücadele eden ve Kanseri yenen, ancak maddi sıkıntı içerisine düşen Halk Ozanı Ertuğrul Akgül, 16 yıl para almadan kültürüne hizmet verdiği devletten yardım beklerken hem sokağa atılmak isteniyor hemde eşyalarına haciz getirilerek eşyasız bırakıldı.

Sosyal Devlet olarak nitelendirilen KKTC’de hükümetlerin yanlış uygulamalar ve sistemsizlik yaşamın zorlaştırılmasına neden oluyor.

Çağımızın vebası olarak nitelendirilen Kanser hastalığına yakalanan ancak azmi ve iradesi nedeni ile Kanseri yenen Ertuğrul Akgül, hastalığı yenmek için harcadığı paranın yarattığı maddi sıkıntılara yenik düştü.

EVSİZ VE EŞYASIZ KALDI

Vakıflar İdaresi tarafından kirayı ödeyemediği için mahkemeye verilen ve aleyhine tahliye kararı alınan 16 yıl Halk Sanatları dalında KKTC’e ücret almadan hizmet veren Ertuğrul Akgül’ün eşyaları da borcu nedeni ile haciz edilince bukez evsiz ve eşyasız kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

HASTALIK MADDİ YÖNDEN BENİ YEDİ BİTİRDİ

Ertuğrul Akgül göndermiş olduğu mesaj ile yaptığı açıklamada, Taner abim ben halk ozanı Ertuğrul Akgül çarelerim tükendi. Son çarem ve tek bir umudum siz kaldınız. İki yıl kanserle mücadele ettim. Şükürler olsun başardım. Ama ben maddi yönden bittim. Vakıflarda kiracıydım. Hastalık ile mücadele nedeniyle iki yıldır kira ödeyemedim. Elektrik kesik. Hâkim tahliye kararı verdi. Tüm eşyalarım icraya gitti. Kalanı paketledim dün gene icracı geldi. Yarın çık diye kime başvurayım dedi.

BENİ BOŞ VERİN KEDİLERİMİ OLSUN KURTARAYIM

Ertuğrul Akgül açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘Hava buz gibi ve inşallah sesimi duyurursunuz. Ben KKTC devletine 16 yıl Halk Sanatı dalında hizmet verdim. Kanal T’de Ozan’nın sesi programı ile kültürümüzü tanıtmaya çalıştım. Bağlamam ile bir Ozan olarak katkı koymaya çalıştım. Ama şimdi hastalık nedeniyle beş parasız kaldım. Devletten yardım bekledim. Girne Belediyesinden iki bayan geldi.Sonra onları da görmedim. Ama Allah adına beni de boş ver kedim yavruladı. Onlara acısınlar. 4 yavrusu var. Salonda bakıyorum. Lütfen hükümet etkilileri ve duyarlı insanlar bize yardım etsin. En azından kedilerimi olsun kurtarayım’

Kıbrıs Sözcü