Duygu Alan

Güzelyurt’ta ikamet eden Hayrettin Seheroğlu, kanser hastaları yararına bağışlamak amacı ile 2 yıl 3 aydır uzattığı saçlarını dün kestirdi.

“Saçlarımı kanser hastalarının yüreğinde umut, yüzlerinde gülücük olması için bağışladım” diyen Seheroğlu, kanser vakalarının ülkemizde çok yaygınlaştığına dikkati çekerek, toplumsal mücadele çağrısında bulundu.

Havadis’e konuşan Hayrettin Seheroğlu, “Ne yazık ki, kanser artık çok yakınımızda. Bugün ülkemizde oldukça yaygın hale gelen kanser hemen her ailede bir ya da birden fazla bireyde görülmektedir. Kanserle bireysel mücadele etmek ise çok zor ancak toplum olarak mücadele edersek başarabiliriz. Çünkü kanser bizden daha güçlü değildir” diye konuştu.

“Amacım farkındalığı arttırmak”

Hayrettin Seheroğlu, kanser hastaları yararına saçlarını bağışladığını; “Bugün benim teyzem yarın sizin ailenizden biri veya siz kanser olabilirsiniz. Ama Kanser Değil Sen Güçlüsün Saçların Değil Sen güzelsin” diyerek sosyal medya hesabı üzerinden de duyurdu.

Seheroğlu, “Amacım kanser hastalığı ve kanser ile mücadele konusunda farkındalığı arttırmak” dedi.

“Kanser değil sen güçlüsün saçların değil sen güzelsin”

Hayrettin Seheroğlu, bu kararı almasındaki nedenleri ise Havadis okurları ile paylaştı.

Seheroğlu, 2 yıl önce teyzesinin kanser hastası olduğunu öğrenmesi üzerine saçlarını uzatmaya ve yeteri kadar uzadığında kanser hastaları yararına bağış yapmak için kesmeye karar verdiğini söyledi.

“Teyzemin kanser olması bire bir kanserle tanışmama vesile oldu” diyen Seheroğlu, tedavi sürecinin uzun ve oldukça sancılı geçtiğini, ancak sevgi ve umut ile teyzesinin kanseri yenmeyi başardığını belirtti.

Hayrettin Seheroğlu, şunları söyledi: “Kanseri yenmek için sevgi ve umudun ne kadar önemli olduğunu gördüm. Çünkü, teyzem kansere yakalandığında aileden kimse üzüntüsünü teyzeme göstermedi, yüzünü asmadı, hep pozitif ve güler yüzlü oldu. Böylelikle moral ve sevgiyle kanseri hep beraber yenmiş olduk. Teyzem kanseri sevgi ve umut ile yendi. Ben de saçlarımı diğer hastalara moral ve umut olsun diye kestim ve kanser hastaları yararına bağışladım. Ben kanser hakkındaki farkındalığın artmasını temenni ediyorum. Hiçbir şey yapamıyorsak en azından saçlarımızı bağışlayalım. Çünkü saçsız bir şekilde insan içerisine çıkmak gerçekten zor bir durum. Bunu empati yaparak çok daha iyi anlayabiliriz. Ve bilinmesini isterim ki, kanser değil sen güçlüsün saçların değil sen güzelsin.”