Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, kanser hastalığıyla savaşmanın bilinç işi olduğuna işaret ederek, erken tanının hayat kurtardığını vurguladı.  Akıncı, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin toplumda bir illet olan kanserle savaşta başarılı bir rol oynadığının altını çizdi.

Mustafa Akıncı, bölge ziyaretleri yanında sivil toplum örgütleri ve medya kuruluşlarına olan ziyaretleri çerçevesinde bugün kanser hastalarına Yardım Derneği’ne giderek Dernek başkanı Raziye Kocaismail ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

Akıncı’ya derneğin faaliyetleriyle ilgili bilgi aktaran Kocaismail, karılaştıkları zorluklar, sıkıntılar ve endişelerini de dile getirdi.

Derneğin çalışmalarını her zaman için takdirle takip ettiğini kaydeden Akıncı ise, “Önemli işlevi olan bir sivil toplum örgütüsünüz. Toplumda bir illet haline gelen bu hastalığa karşı savaşta başarılı bir rol oynadınız. Bu toplum sizlere minnettardır” diye konuştu.

Kanser, kalp hastalıkları yanında bir felaket haline gelen trafik kazaları dâhil olmak üzere toplumun büyük sıkıntıları olduğuna dikkat çeken Akıncı, özellikle kanser hastalığında erken tanının öneminin altını çizdi ve “kanserle savaşmak bilinç işi. Bu illetin yaygınlığı, santral bacaları, egzoz, beslenme alışkanlıkları, tarımsal ilaçlar ve stres gibi birçok etkene bağlı Erken tanı yaşam kurtarır.” diye konuştu.

Akıncı, sivil toplum örgütleri aracılığıyla halkın bilinçlendirilmesinin, katı devlet kurallarından çok daha etkili olduğunu vurguladı ve her koşulda sizlere yardıma hazırız” dedi.

“Sizler her zaman yanımızda hissettik, birçok ilki sizlerle başardık” diyen Kocaismail ise Akıncı’ya başarılar diledi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı bugün saat 18.00’de ise Diyabet Derneği’ni ziyaret edecek.