Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, bugün Kantara Gençlik kampında düzenlediği toplantıyla, kamp hakkında bilgi vererek, amaçlarının gençlerin sosyalleşmesine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Gençlik Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin Şubat Tatili’ni en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen kampa yaklaşık 600 öğrenci katılıyor.

EROĞLU: “EĞİTİCİ VE ÖĞRETİCİ AKTİVİTELER”

Kampla ilgili olarak basına bilgi veren Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, kampa gençlerin ilgisinin yoğun olduğunu ifade ederek, söz konusu kampta, gençlerin sosyalleşmelerine ve kişisel gelişimlerine yönelik birçok eğitici ve öğretici aktiviteler düzenlendiğini söyledi.

Kamptaki liderlerin gönüllülük esasıyla çalıştığını ve bunun da son derece önemli olduğunu dile getiren Eroğlu, her yıl değişik aktivitelerle gençlerin gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

MEVLİT: “YAŞAYARAK ÖĞRENMEYİ PRENSİP ALDIK”

Gençlik Dairesi Eğitim Birimi Sorumlusu Orhun Mevlit de kış kamplarında eğitsel oyunların yanı sıra sportif faaliyetler, kültürel aktiviteler ve tartışma gruplarının yer aldığını anlatarak, yaşayarak öğrenmeyi prensip aldıklarını ve bu prensibin eğitimin bir parçası olması gerektiğini vurguladı.

Kantara Gençlik kampı boyunca öğrenciler, eğitici ve öğretici oyunların yanı sıra kültürel yerleri tanıma fırsatı da buluyorlar.