Kalenin adıyla anılan Kantara bölgesindeki bu evler adeta bakımsızlıktan dökülüyor.

Turizm master planında da yer alan bu evler harabeye dönüştü.

Terk edilmiş olan evler ya yıkıldı veya yıkılmaya yüz tutu.

Kantarada meydanda bulunan tuvaletler ise kullanılmaz halde. Kantara Kalesi'ni ziyaret için bölgeye giden turistler, oradan adeta korku içinde ayrılıyor.

Kantara kalesine ulaşan yolun kenarları ise, “Çalışma yapılıyor” gerekçesi ile kazıldı ancak yolu kullanan vatandaşlar aradan aylar geçmesine rağmen ne bir yol çalışması yapıldığını ne de açılan çukurların kapatıldığını ifade ediyor.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ile yapılan görüşmede Uluçay şu açıklamalarda bulundu;" Bu evlerin durumlarını biliyoruz ancak şu an için gündemimizde ne olacakları hususunda herhangi bir plan ya da projemiz yok.''

Konu ile konuşan Turizm Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ise yaptığı açıklamada; "Yaklaşık dört yıldan beridir Kantara bölgesi için elimizde şu an için hazırlanmış olduğumuz projelerimiz mevcuttur. Kantara bölgesinde bulunan bu evlerin kullanım haklarını bir protokol ile Turizm Bakanlığı'na verilmesi durumunda bizler Turizm Bakanlığı olarak en kısa sürede şu anda yıkık, dökük ve harabe durumda olan bu evleri turizme kazandırmak için çalışmalara en kısa sürede başlayabileceğimizi sizler aracılığı ile söyleyebilirim." dedi. 

Kaynak: MHA

kantara-01-(1).jpg

kantara-01-(2).jpg

kantara-01-(4).jpg

kantara-01-(7).jpg

kantara-01-(9).jpg

kantara-01-(14).jpg

kantara-01-(17).jpg

kantara-01-(18).jpg