Evrim Kamalı

Taşkınköy'de bulunan Necati Taşkın İlkokulu’nun kantin kapısını kırarak içeriden yiyecek ve içecek çalan zanlılar İbrahim Cemiloğlu, Cumali Karataş ve Samet Hoşer teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Hüseyin Ergüleç olayla ilgili bulguları aktardı. Ergüleç huzurda bulunan zanlılar İbrahim Cemiloğlu, Cumali Karataş ve Samet Hoşer'in 1 Temmuz tarihinde saat 23.00 raddelerinde Taşkınköy'de bulunan Necati Taşkın İlkokulu’nun kantin kapısını kırarak içeriye girdiklerini ve içerde muhafaza edilen toplam 237 TL değerinde muhtelif yiyecek ve içecekleri çaldıklarını söyledi. 

Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır olmalarını sağlamak amacıyla Yurtdışına çıkışlarının yasaklanması ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmeleri koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.