KKTC Engelliler Dayanışma Derneği, plastik kapak toplama kampanyasına devam ediyor. Engelliler Dayanışma Derneği Ömer Suay, 1 yılda toplanan kapaklar karşılığında tam 28 adet tekerlekli sandalye tedarik edildiğini ve ihtiyaçlı olan engelli bireylere verildiğini söyledi

Eniz ORAKCIOĞLU

KKTC Engelliler Dayanışma Derneği, plastik kapak toplama kampanyasına devam ediyor. Yeni Bakış’a konuşan Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay, "Ülke genelinde yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında son 1 yılda toplanan kapaklar karşılığında tam 28 adet tekerlekli sandalye tedarik edildiği Dernek tarafından teslim alınan tekerlekli sandalyeler, ihtiyacı olan engelli bireylere verilmektedir" dedi. 

Suay, engellilere ve  çevreye ciddi anlamda katkı sağlayan bu sosyal sorumluluk projesine destek veren tüm kurum, kuruluş, işyeri, okul ve gönüllülere teşekkür ettiğini belirterek, örgüt olarak vatandaşlar tarafında kendilerine yöneltilen birtakım sorulara da yanıt verdi. 

Ömer Suay,  "En çok karşılaştığımız sorulardan biri, ne tür kapaklar kabul ediyorsunuz, şeklinde. Sadece mavi kapaklar değil, tüm içeceklerin plastik kapaklarını kabul ediyoruz. Yani tüm damacana ve pet şişe kapakları, plastik kapak toplama kampanyası kapsamında geri dönüşümde değerlendirilmektedir" diye konuştu. 

“Sandalyeler ihtiyaçlılara veriliyor”    

Suay, sözlerine şu şekilde devam etti; “Topladığı kapaklar karşılığında derneğimizden tekerlekli sandalye talep eden vatandaşlarımız da oluyor. Böyle bir uygulamamız söz konusu değildir. Kapak karşılığında tekerlekli sandalye vermiyoruz. Ancak çevrenizde tekerlekli sandalye ihtiyacı olan birisi varsa tarafımıza bilgi vermeniz yeterli olacaktır. Kısa süre içinde bilgiler doğrultusunda araştırma yapılacak ve gereken destek sağlanacaktır. Bu projenin ve derneğimizin misyonu da bu yönde zaten. Dernek merkezine 2290483-2291107 telefon numaralarından ulaşabilirsiniz.”

Kaynak: Yeni Bakış