Raif Doğru

‘Mediterranean Tours’ adlı Rum şirketi, Maraş’taki oteli için Tazmin Komisyonu’ndan yanıt alamayınca KKTC Yüksek İdare Mahkemesi’ne umut bağladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvuran Rum şirket ile davaya müdahil olmak isteyen Vakıflar İdaresi anlaşmazlığı Yüksek İdare Mahkemesi’nde dün yeniden görüşüldü. 
Yüksek İdare Mahkemesi Heyeti Başkanı Mehmet Türker, Yargıç Bertan Özerdağ ve Yargıç Beril Çağdal'ın huzurunda görüşülen davada Vakıflar İdaresi adına, avukatlar Ergin Ulunay, Peyman Erginel, Tevfik Mut, Başsavcılık adına savcı Meryem Beşoğlu Özduran ve Rum şirket Mediterranean Tours Ltd. adına avukat Murat

Metin Hakkı hazır bulundu. Yüksek İdare Mahkemesi’nde dün görüşülen davada, Rum şirket Mediterranean Tours Ltd. adına avukat Murat Metin Hakkı, müvekkilinin kendisinin sorumluluk payı olmayan bir savaş neticesinde 42 yıla yaklaşan bir sürede Kapalı Maraş bölgesinde kalan mallarına erişemediğini ifade etti. 

Olumlu karar işlevselliği artırır…

Avukat Murat Metin Hakkı, Yüksek İdare Mahkemesi’nin vereceği olumlu bir karar neticesinde, komisyonun işlevselliğinin artacağına inandıklarını belirterek, “Komisyonun Maraş konulu meselelerdeki hızı ve tavrı tam bir hayal kırıklığıdır. Mahkemenin istinafın reddinde ilişkin verebileceği bir karar Rum kesiminde bir sevinç yaratacaktır.” diyerek takdirin Yüksek İdare Mahkeme Heyeti’nin olduğunu söyledi. 

Yüksek İdare Mahkemesi Heyeti Başkanı Mehmet Türker, tarafların beyanlarının ardından, davanın karar için süresiz ertelendiğini belirterek oturumu kapadı.