Gamze Pir Baykur

Mağusa’da birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Kapalı Maraş’a geçen ve çeşitli hurdaları sirkat eden Mesut Şahin ile Halil Şahin tutuklandı. “Sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanan zanlı Mesut Şahin ile Halil Şahin, teminat şartlarını yerine getiremeyerek 1 ayı geçmemek üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Kaplo ve demir çaldılar…

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Çebi, zanlı Mesut Şahin ile Halil Şahin’in 3 Mart tarihinde birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Kapalı Maraş’a girdiklerini ve boş evlerden muhtelif ebatlarda kaplo ve demir çaldıklarını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Çebi, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminat şartlarını yerine getiremediler…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Mesut Şahin ile Halil Şahin’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 3’er bin TL nakdi teminat ödemelerine ve 1’er KKTC vatandaşının 30’ar bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine emir verdi. Zanlılar mahkemenin öngördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyerek 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildiler.