Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’nın güzide ilkokullarından olan Polatpaşa İlkokulunun Müdürü Mehmet Erbil Taşer, her öğrenim yılında neredeyse okulun nüfusu kadar kayıt talebinde bulunan aile olduğunu ancak sınıfların kapasitesi’nin 35 kişilik olduğundan dolayı, yıl içerisinde boşalma olmadığı sürece belirli bir sınırdan daha yüksek öğrenci kabul edemediklerini söyledi. Okula olan bu ilgiden memnun olduklarını dile getiren Taşer, “üzülüyoruz ancak kapasitemizin üzerinde öğrenci alamıyoruz” dedi.

Kadroda bir öğretmen eksiği mevcut

570 öğrencisi ve 30 tane öğretmeni bulunan Polatpaşa İlkokulu müdürü Mehmet Erbil Taşer, sınıf öğretmeni eksikleri olmadığını ancak branş dalında bir tane müzik öğretmeni eksikleri bulunduğunu aktardı. Müzik derslerinin şu anda da aksamadığını ve sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilere verildiğini belirten Taşer, ancak yine de bir tane müzik öğretmeni ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

Ek bina inşaatı ağır ilerliyor

Sınıflarda her hangi bir problem olmadığını söyleyen Taşer, “ek sınıflar için okulumuzda inşaat yapımı vardır” dedi. Bu ek binanın bitimi ile öğrenci kapasitelerinin yükseleceğini belirten Taşer, mevcut binanın yapımının yavaş ilerlediğini söyledi. 3 Ekim 2014 tarihinde bu binanın bitmesini umduklarını dile getiren Taşer, okulun nüfusunun kalabalık olmasından dolayı okuldaki oyun bahçesi alanının yeterli olmadığını bu yüzden de bakanlıktan  okulun yanındaki arasanın da istimlak edilerek okula verileceği sözünü aldıklarını söyledi. Taşer konu arsanın bir an önce okula kazandırılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Sabahları trafik keşmekeşi yaşanıyor

550 tane öğrencilerinin bulunduğunu söyleyen Taşer, velilerin sabah ve öğlen saatlerinde çocuklarını okula bırakmak veya almak için geldiklerinde tam bir trafik keşmekeşinin yaşandığını ifade etti. Bölgede bazı boş alanların bulunduğunu anlatan Taşer, Belediye’nin boş alanları okul öğretmenleri ve velileri için kullandırmasını istedi. Boş alanların park yeri olarak kullanılması halinde trafik sorununun çözüleceğini ifade eden Taşer, belediyenin bu konuda acilen adım atmasını istedi.

Velilerimiz ile sürekli işbirliği içerisindeyiz

Veliler ile sürekli olarak işbirliği içerisinde olduklarını belirten Taşer, “velilerimiz elini taşın altına sokmaktan çekinmeyen kişiler olduğu için oluşan her türlü problemi aşıyoruz” ifadesini kullandı.  Taşer eğitim ve spor dalında da güzel sonuçlar almanın kendilerini ayrıca mutlu ettiğini kaydetti.