Bahadır AYNA

Her gün yüzlerce öğrencinin okula gitmek için kullandığı güzergah üzerinde bulunan Lefkoşa Gazeteci Kemal Aşık Caddesi’ndeki kaldırımlar bakımsızlıktan dökülüyor. Kaldırımlar üzerinde oluşan büyük çukurlar öğrenciler ve o yolu kullanan birçok vatandaş için tehlike oluşturuyor.

Bölge esnafı da kaldırımların bakımsızlığından ve üzerlerinde oluşan çukurlar dert yanarken, “İlla birinin ayağı içine girip kırılmasını bekliyorlar. Lefkoşa Türk Belediyesi bu konuya en yakın zamanda el atsın. İnsanların sağlığı ile oynamak kimseye düşmez” diye konuştu.

Vatandaş geçici çözüm buldu

Lefkoşa Gazeteci Kemal Aşık Caddesi’nde kaldırım üzerinde bulunan çukura bölgedeki vatandaşlar geçici çözüm buldu. Çukurun üstünü tahta ile örten vatandaşlar, bu sorunun geçici çözümle kalmamasını belediyenin çukuru kapatmasını istedi.

“Belediye utansın”

Vatandaşlar, Lefkoşa Gazeteci Kemal Aşık Caddesi’nde kaldırım üzerinde bulunan çukuru halen doldurmayıp vatandaşın sağlığını tehlikeye atması nedeniyle Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kınadı. Konuyla ilgili Havadis’e konuşan bölge esnafı ve halkı, “Kaldırımları bile biz kendi imkanlarımızla onarmaya çalışıyoruz. Lefkoşa Türk Belediyesi utansın” dedi.