Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen TIR şoförleri, her bayram olduğu gibi bu bayramda da ailelerinden uzak olmanın burukluğunu yaşıyor.

Trakya Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı'nda oluşan 4 kilometrelik TIR kuyruğunda yurt dışına çıkış yapmayı bekleyen TIR şoförleri, bayramı yine ailelerinden uzakta, yollarda karşıladı. TIR şoförleri, yol arkadaşları, meslektaşları ile bayramlaştı. Ailelerini telefonla arayarak bayramlaşan TIR şoförleri, bu bayramı da buruk geçiriyor.

"ALLAH BİZİM RIZKIMIZI BURALARDAN NASİP ETMİŞ"

Belçika'ya yük götürdüğünü söyleyen TIR şoförü Sinan Aktaş, "Bizler de isterdik ailemizle bayramda birlikte olmayı, sabah kalkalım bayram namazına gidelim, sonrasında da güzel bir kahvaltı sofrası kurulsun. Bizde isteriz tabi ama şartlar el vermiyor. Herkesin yaptığı işler farklı. Bizler de burada kendi imkanlarımızla gördüğümüzü, tanıdığımız insanlarla bayramlaşmaya, bayramımızı geçirmeye çalışıyoruz. Burukluk var, çünkü bizim yaptığımız işte ardına bakmadan gitmek zordur. Ne yapalım Allah da bizim rızkımızı buralardan nasip etmiş" dedi.

"EKMEK PARASI"

Ailelerini telefonla arayarak bayramlaşan TIR şoförleri, bu bayramı da buruk geçirdiklerini söyleyerek, "Bayramın birinci günü herkes evinde işte biz gurbetteyiz, yola çıktık. Ekmek parası. Allah sağlık, sıhhat versin. Tüm İslam aleminin bayramını kutluyoruz" diye konuştu.