Nadire Bahadi

PGM’ye bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri kara giriş kapıları, havaalanı ve limanlardaki denetimlerini sıklaştırdı. Ülkenin kanayan yarası haline gelen uyuşturucunun ülkeye girişini önlemek adına tüm giriş çıkışları kontrol eden ekipler, önceki akşam Mağusa Akyar Kara Giriş Kapısı ile Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’nda dedektör köpekler eşliğinde çok sayıda araçta arama gerçekleştirirken, dün gündüz saatlerinde Lokmacı Kara Giriş Kapısı’nda, akşam saatlerinde ise yine dedektör köpekler eşliğinde Metehan Kara Giriş Kapısı’nda kontrol operasyon düzenledi.

Mağusa’da 31 kutu protein tozu

Mağusa’da önceki akşam Akyar Kara Giriş Kapısı’nda Narkotik ekiplerin gerçekleştirdiği operasyon sırasında bir araçta yapılan kontrolde gümrüğe beyan edilmemiş 31 kutu protein tozu ele geçirildi. Gümrüksüz mal tasarrufu suçlaması ile haklarında yasal işlem başlatılan 21 yaşındaki Yılmaz Kebapçı, 24 yaşındaki Tuğrul Adam ve 24 yaşındaki Kağan Azimli’ye gümrük çalışanları tarafından para cezası kesildi.

Lokmacı’da kanunsuzluğa rastlanmadı

Narkotik ekipler dün öğle saatlerinde de Lefkoşa’da Arasta Çarşısı ile Uzun Yol Çarşısı’nı bir birine bağlayan Lokmacı Kara Giriş Kapısı’nda operasyon gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde kanunsuz herhangi bir şeye rastlanmadı.