Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, eğitim için Ankara Esenboğa Havalimanı'na gönderilen 15 kontrolör adayının devlet tarafından kaderine terk edildiğini savunarak, hükümetin yurt dışına gönderdiği personelin harcırahlarını yatırmadığını belirtti.

Kapısız, hükümeti eleştirdiği yazılı açıklamasında, “Her ay başı geldiğinde kaldıkları lojmanın müdürüne karşı mahcup olan bu personeli daha ne kadar eğitimde tutabileceksiniz? Kendi memleketimizin insanını böyle bir duruma düşürmekten hiç mi utanmıyorsunuz?” diye sordu.

“Biz sizden ve yaptıklarınızdan utanıyoruz” ifadesine de yer veren Kapısız, “Bu saatten sonra mevcut hükümetle aramızdaki çalışma barışının korunması için hiçbir sebep kalmadı” dedi.

“MÜNHALİ KAZANDIKLARINA BİN PİŞMAN OLDULAR”

HTKS Başkanı Cem Kapısız, geçen yıl ekim ayındaki sınavda başarıl olarak münhalı kazanan 15 kontrolör adayının kazandıklarına bin pişman olduğunu, 15 aylık uzun ve zorlu eğitim almak üzere geçtiğimiz kasım ayında Ankara Esenboğa Havalimanı'na gönderilen bu kişilerin devlet tarafından açlığa terk edildiğini savundu.

Kaldıkları yerin kirasını ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya güçleri olmayan personelin eğitimi bırakma noktasına geldiğini kaydeden Kapısız, tüm uyarılarına rağmen bu kişilerin harcırahlarının yatırılmadığını anlattı.