Antalya'nın Alanya ilçesinde bisikletleriyle gezen 3 turistin çanta ve cep telefonlarını kapkaç yoluyla çalan motosikletli 2 kişi, çaldıkları cep telefonuyla özçekim yapınca polis tarafından yakalandı.

İlk olayın 26 Mayıs tarihinde Güllerpınarı Mahallesi Ahmet Tokuş Bulvarı'nda meydana geldiği bildirildi. Eşiyle birlikte bisikletiyle gezen Alman uyruklu Hennelara Metshang (65) ve Manferd Jakop Metshang (67) yanına 07 HGH 82 plakalı motosikletle yaklaşan zanlılar, bisikletin sepetinde bulunan Hennelara Mestshang'a ait içerisinde 200 TL ve 100 Euro bulunan çantayı alarak kaçtılar. Zanlıların daha önce de Cumhuriyet Mahallesi Keykubat Caddesi üzerinde bisikletiyle gezen Rus uyruklu Dimitri Ivandy'ın (32) bisikletinin sepetinden, içerisinde 20 Dolar, 2 adet kredi kartı ve cep telefonu bulunan çantayı alarak kayıplara karıştıkları belirtildi. Zanlıların son olarak ise Cumhuriyet Mahallesi Sanat Okulu Caddesi üzerinde bisikletiyle gezen Danimarka uyruklu kadın turist Baril Krıstına Schmıdt'in (59) bisikletinin sepetinde bulunan çantayı, içerisindeki cep telefonu ile birlikte çaldıkları açıklandı.

FOTOĞRAFI, TELEFONUNU ÇALDIĞI TURİSTİN BİLGİSAYARINA DÜŞTÜ

İhbar üzerine harekete geçen polis ekiplerinin, zanlıların kimlik bilgilerine ulaşmak için çalışma başlatırken, son olayın mağduru olan Danimarkalı turist Schmıdt'in cep telefonu ile senkronize çalışan el bilgisayarına bir özçekim paylaşımı düştü. Paylaşımda kapkaç zanlıları Mustafa A. ve Adem Y'nin özçekimleri ile karşılaşan turist, polise haber verdi.

HIRSIZLIK SUÇLARINDAN SABIKALARI VAR

Zanlıların daha önce de hırsızlık suçundan sabıkaları olduğunu belirleyen Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler düzenledikleri operasyonla Mustafa A. ve Adem Y'yi yakalayarak gözaltına aldı.

İki zanlı, polis merkezindeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.