Kuzey Kıbrıs Turkcell “Kaplumbağalar Korumamız Altında” projesi kapsamında, Akdeniz Köyü Plajı’nda sahil temizliği yapıyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, çevre koruma bilinci ile 2000 yılından bu yana deniz kaplumbağalarının Akdeniz'de en önemli yumurtlama sahillerinden olan Akdeniz, Alagadi ve Karpaz sahillerinde temizlik etkinlikleri düzenliyor. 

Sahil temizlik etkinliği bu yıl da kaplumbağaları korumak amacıyla Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanlarının yanı sıra Çevre Koruma Dairesi ve SOS Çocuk Köyü katılımıyla gerçekleşecek.

Sahil temizliği 29 Temmuz Cuma gün saat 09.00’da Akdeniz Köyü Plajı’nda yer alacak.

arsiv_sahil-temizligi-yapilacak-2016-(2).jpg

 

Sunumla bilgi verilecek

Sahil temizliğinde Çevre Koruma Dairesi, Doğal Hayat Şubesi Biyoloğu Sema Karahan Tuncan kısa bir sunum yaparak, sürdürülebilir çevre bilinci ve kıyıların temizliğinin önemine dikkat çekecek.
Tuncan sunumunda SOS Çocuk Köyü öğrencilerine deniz kaplumbağaları hakkında kısa bilgi vererek sahile çıkma ve yumurtlama aşamaları ve yumurtlama sahillerinde uyulması gereken kurallara yönelik bilgi verecek. Sunumda ayrıca kaplumbağalara zarar vermeden sahil temizliğinin nasıl yapılacağı da öğrencilerle paylaşılacak.

arsiv_sahil-temizligi-yapilacak-2016-(4).jpg
 

Tüm gönüllüler katılabilir

Etkinliğe gönüllü herkesin davetli olduğu çağrısı yapıldı. Kuzey Kıbrıs Turkcell proje kapsamında önümüzdeki günlerde kaplumbağa gözlemi ve yavru kaplumbağaların Akdeniz’e, yeni bir yaşama ilk adımlarını atacağı etkinlikleri de düzenleyecek.

arsiv_sahil-temizligi-yapilacak-2016-(5).jpg