Nadire Bahadi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tasarruflarında uyuşturucu madde ile yakalanan Osman Özbayır, Özcan Seymen ve Osman Kapsıl aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Zanlı Özbayır ile Kapsıl dün cezaevi talebi için, zanlı Seymen ise teminat talebi ile yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Mahkeme zanlı Osman Kapsıl ile Osman Özbayır’ın hükümsüz tutuklu olarak 3 ayı geçmemek üzere cezaevine gönderilmesine karar verirken, zanlı Özcan Seymen teminata bağlanarak serbest bırakıldı

Polisin soruşturması tamamlandı

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Özdesoy, zanlıların aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, Osman Kapsıl’ın aleyhinde benzer 2 davadan sabıkası bulunduğunu, zanlının 3 Mart tarihinde şartlı tahliyeden yararlanarak tahliye edildiğini belirtti. Zanlı Osman Özbayır aleyhinde ise benzeri 6 dosyanın bulunduğunu belirten Özdesoy, zanlıların serbest kalması halinde benzeri suçları işlemeye devam edeceklerini söyledi. Özdesoy, zanlı Özcan Seymen’in ise teminata bağlanmasını talep etti.

Yargılanmayı tutuklu bekleyecekler

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Osman Kapsıl ve Osman Özbayır’ın tutuklu yargılanması amacı ile 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmelerine karar verdi. Zanlı Özcan Seymen ‘in ise yurt dışına çıkışını yasaklayan mahkeme pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 2 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren Yargıç Hacımulla, KKTC vatandaşı 2 kefilin 25’er bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına karar verdi.