Ceren Ercih

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Ahmet Kaptan, Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programının konuğu oldu. Ercan Havalimanı ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Kaptan, Ercan’ı Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) devrettiğini ve Ercan’ın özeleşmesinden sonra uçak biletlerinin fiyatlarında bir artış olduğunu söyledi. “Havalimanımızı geri alacağız” diyen ve Demokrat Parti Ulusal Güçler’e de (DP-UG) seslenen Kaptan “bizi balık hafızalı zannetmesinler” dedi. 

“UBP İKTİDARI ERCANI DEVRETTİ OLANLAR OLDU” 

Karşı çıkmalarına rağmen 1 Ocak 2013’te Ercan Havaalanı’nın özele devredildiğini hatırlatan Kaptan, UBP hükümetini bugün gelinen noktadan sorumlu tuttu. Kaptan; “Bunun devredilmesine yönelik olarak biz karşı çıkmamıza rağmen, UBP iktidarı parmak sayısına dayalı olarak Ercan’ı devretti ve olanlar oldu” dedi. 

“ÖNCEDEN DAHA UCUZA UÇUYORDUK” 

Ülkemizde insanların önceden çok daha ucuza uçtuğunu söyleyen Kaptan, şimdi ise fiyatların ikiye katlandığını belirtti. Kaptan; “Fiyatlar ikiye katlandı. Türkiye’ye gitmek isterseniz, sadece ve sadece Ercan’dan uçabilirsiniz. 4 yıl boyunca Ercan Havalimanının tümünün devredilmesi gerekti ve şu anki pistimizin güneyinde yeni bir pist yapılacaktı, 80 tane uçağın park edebileceği bir apron ve bu kapasiteye uygun bir de terminal binası olacaktı.İhale şartnamesine göre gerek pist, gerek terminal binası yapılması gerekirdi ve bununla ilgili olarak 25 yıllık süre başlayacaktı. Ancak ortada henüz bir adım yok.” şeklinde konuştu. 

“BİRİLERİ BİZİ BALIK HAFIZALI SANIYOR” 

DP’nin “Havalimanımızı geri alacağız” sözünü hatırlatan Kaptan, sözlerini şöyle tamamladı: “28 Temmuz 2013’ü hatırlayalım, özellikle DP demişti ki; “havalimanımızı geri alacağız” birileri bizi balık hafızalı zannediyorsa ve bizim birilerinin söylediklerini sadece dinler gibi yaptığımız düşünüyorsa, belirtelim, biz herkesi can kulağı ile dinliyoruz. Bir eleştirimiz var ise veya bir katkı koymak istersek o nispet oranında koyalım.”