Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, UBP-DP Hükümeti’nin, kendi halkına hizmet etmediğini, Türkiye’deki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) taşeronluğunu yaptığını iddia etti.

Yazılı açıklama ile hükümete yönelik eleştiriler yönelten KTAMS Başkanı  Ahmet Kaptan,  AKP tarafından kurdurulduğunu iddia ettiği hükümetin; Kıbrıs sorununun çözümü,  alım gücünün artırılması, asgari ücretlilerin sıkıntılarının giderilmesi beklentisi içinde olan halkı  ve çalışanları hayal kırıklığına uğratmaya devam ettiğini öne sürdü.

“Hükümete gelir gelmez büyük oranda vergi adaletsizliği yaratacağı ekomomistler tarafından da ortaya konulan seyrüsefer ruhsatlarının yıllık harçlarının kaldırılıp yerine akaryakıta zam yapma  tartışması başlatılmıştır” diyen Kaptan, Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün içeriğinin  ısrarla halktan gizlendiğini iddia etti.

Kaptan, son olarak Anayasa çiğnenerek gösteri  ve  yürüyüş yapma hakkının makamdan izne tabi olması yönünde kaymakamlıklara genelge dağıtıldığını ileri sürerek, “Bütün bu icraatlar bu hükümetin  kendi halkına hizmet etmediğini, AKP'nin taşeronluğunu yaptığını göstermektedir” iddiasında bulundu.

Kaptan, KATMS’ın dayatmaları, anti demokratik uygulamaları dün kabul etmediği gibi bugün de kabul etmeyeceğini ve paydaşlarıyla  birlikte sokağa ineceğini belirterek, “fahiş  su fiyatını, kamusal alanların peşkeş çekilmesini, asgari ücretlinin açlığa mahkum edilmesini, Anayasa’nın çiğnenenerek gösteri ve yürüyüş hakkının izne tabi olmasını  kabul etmediklerini” belirtti.