KTAMS, Lefkoşa Motorlu Araçlar ve Ruhsatlandırma Şubesinde, 3 çalışan ve bir temizlikçi için gerekli intibak yazılarının Başbakanlık tarafından bugün Kamu Hizmeti Komisyonu’na gönderilmemesi halinde, yarın greve devam edileceğini açıkladı.

Lefkoşa Motorlu Araçlar ve Ruhsatlandırma Şubesinde, uzun süredir devam eden sorunlarının çözümlenmediği  gerekçesiyle KTAMS’ta örgütlü çalışanlar bu sabah greve çıktı.

MÜSTEŞARLA GÖRÜŞME…

Sendika temsilcileri ve greve katılan üyeler  saat 10.00 sıralarında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına giderek Müsteşar Bumin Paşa ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan,  “Lefkoşa Motorlu Araçlar ve Ruhsatlandırma Şubesinde vatandaşın hak ettiği hizmeti almasına engel olan personel eksikliği ve binanın pisliğinden dolayı bugün yine sokakta grevde olduklarını” söyledi.

15 Mart’ta Trafik Dairesi’nin teşkilat yasasının geçmiş olmasına rağmen 2 ayda yapılması gereken intibakların yapılmamasının bugünkü greve neden olduğunu anlatan Kaptan, “Ülkeyi idare ettiğini zannedenler iş kendilerine gelince mersedesler almayı biliyorlar her türlü ihtiyaçlarını bayramın içinde karşılayabiliyorlar” dedi.

Kaptan, bugün Müsteşarla yaptıkları toplantıda da belirttikleri gibi bugün mesai bitimine kadar 5 personel artı bir temizlikçi taleplerinin, asgari 3 çalışan bir temizlikçi olmak şartıyla, intibak yazılarının Başbakanlık tarafından bugün Kamu Hizmeti Komisyonu’na gönderilmemesi halinde yarın greve devam edeceklerini kaydetti. Kaptan, taleplerinin herhangi bir maddi karşılığı olmadığını da vurguladı.

Ulaştırma Bakanı ve Trafik Dairesi müdürüne dün, cumaya kadar bu sorunların çözülmemesi halinde süresiz grev başlatacakları bildiriminde bulunduklarını açıklayan Kaptan, “insanlar pislik içerisinde çalışırken Trafik Dairesi Müdürlüğüne yeni araç alındığını öğrenmek beni insaniyet adına çok yaraladı” ifadesini de kullandı.

DİLEK VE LATİFOĞLU

Kaptan’ın açıklamalarının ardından Kamu-İş Başkanı Sami Dilek ve Hür-İş başkanı Yakup Latifoğlu da sırasıyla söz alarak, çalışanların yanlarında olduklarını ve çalışanlar haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.