Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, KTHY eski çalışanlarının alacaklarının derhal verilmesini talep ederek, çalışanların mağdur edilmesine sessiz kalmayacağını ve çalışanların hakları için her türlü mücadeleyi yürüteceklerini bildirdi.

Kaptan bugün yaptığı yazılı açıklamada, “2010 yılında batırılan KTHY’nin sorumlularının beş yıldır yargılanmadığını ve beş yıldır çalışanların, çalışırken maaşlarından kesilen İhtiyat Sandığı primlerinin yatırılmadığını” kaydetti.

KTHY eski çalışanlarının kamuya, “Göç Yasası” diye nitelendirdikleri Kamu Çalışanlarının Maaş-Ücret Ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’ndan istihdam edildiğini ve  bu yasa kapsamında aldıkları maaş ile en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandıklarını ifade eden Kaptan, bu kişilerin, KTHY’de çalıştıkları dönemden kalan borçlarını ödemekte ciddi sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.

Şirketler Mukayyitliği tarafından KTHY’nin tasfiye sürecinin bir türlü tamamlanamamasından dolayı mahkeme tarafından da tescillenen KTHY eski çalışanlarının alacaklarının ödenemediğini ifade eden Kaptan, özetle şunları kaydetti:

“Yıllardır KTHY'nin tasfiyesini yürüten Şirketler Mukayyitliği, KTHY eski çalışanlarının ne kadar zor durumda olduğunu ve zamanın çalışanlar açısından ne kadar önem arz ettiğini göz ardı ederek, çalışanların hakkı olan tazminatların ödenmesi için özverili bir çalışma yapmamaktadır.

Başta KTHY eski çalışanları olmak üzere KTHY’den alacağı olanların alacaklarını tahsil etmesi adına Şirketler Mukayyitliği, Lefkoşa’nın en değerli yerinde bulunan KTYH Genel Müdürlük binasını neden bir türlü satamıyor? Neden devlet kurumlarına karşılıksız olarak dağıtılan KTHY demirbaşlarının bedeli hala daha talep edilmiyor? Neden hala KTHY’nin Ercan Hava Limanı’ndaki binalarının satışı gerçekleştirilmiyor?”