Ceren ERCİH 

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra partilerin hala daha öz eleştiri yapmadığına vurgu yapan Kaptan, başarıların alkışlar gibi başarısızlığında faturasının kesilmesi gerektiğini ifade etti. Kaptan, Kudret Özersay’ın bir parti kurup, sağın lideri olup olmayacağı sorusu üzerine ise ‘Kudret Özersay benim liderim olamaz ’ şeklinde yanıt verdi. 

“BAŞARISIZLIĞINDA FATURASI KESİLMELİ” 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra tüm partilerin kendi öz eleştirilerini yapması gerektiğini ifade eden Kaptan; “Olaya sadece DP açısından bakmamak gerekiyor. Bugün ülkede tüm siyasi partiler kendi tüzüklerini, bugüne kadar söyledikleri ile neden halktan onay almadıklarını, samimi bir şekilde masaya yatırmaları ve de mazeret değil, icraat üretmeleri gerekiyor. Başarı alkışlandığı gibi başarısızlığında faturası kesilmelidir. Bugün seçilenlerin vizyonları halk tarafından benimsenmemiştir” dedi ve masada konuşulan hiçbir şeyin olmadığını şu sözlerle ifade etti; “Masada bir şey yoktur. Herhangi bir öz eleştiri yapan yoktur. Sadece ve sadece kurultay karar alınmaları vardır. Ama neden kurultay kararı aldığını öz eleştiri olarak topluma açıklayan yoktur.” 

Denktaş’ın kararından sonra kurultayın önünün çekilmesi doğru mu? Sorusuna da yanıt veren Kaptan şunları kaydetti; “Öncelikle öz eleştiri yaptıktan sonra partinin önünün açılması gerekir ciddi anlamda bir oy kaybı vardır. Bunu da ancak seçim temizler. Olağanüstü genel kurula giderseniz, etik olmasa da çıkarsınız aday olursunuz, seçilirseniz de kimsenin size söyleyecek bir cümlesi olmaz.” 

“ÖZERSAY BENİM LİDERİM OLAMAZ” 

Son olarak Kudret Özersay’ın bir parti kurup, sağın lideri olup olamayacağı sorusuna da yanıt veren Kaptan, ‘Özersay benim liderim olamaz’ şeklinde konuştu. Kaptan, sözlerini şöyle tamamladı; “Kudret Özersay benim liderim olamaz bunu sağdakiler düşünsün. Ben sağ ile liberal düşüncede olanlarla işim olmaz. Sağın başında kimin olacağı beni hiç alakadar etmez. Şu sorununun cevabını almadığım sürece Kudret Bey hakkında hiç konuşmayacağım; ‘neden, görüşmeci heyetteydi, neden ayrıldı, neden geri döndü?’ ülkedeki çözüme değer veren birisi olarak açıklamaları beni tatmin etmedi.”